TPCA Beat festival propadl kapele NATŘIJE

15.07.2013

Kolín 15. července 2013 – Kmochův ostrov v Kolíně ožil o víkendu hudbou, tancem a skandováním téměř 5 000 příznivců TPCA Beat festivalu. Dělo se tak u příležitosti šestého ročníku hudebně-společenské akce, kterou potřetí v historii vyhrála skupina v obou vyhlašovaných kategoriích. Jak cenu odborné poroty, tak i cenu publika získal nováček na hudební scéně, kapela NATŘIJE. Vítězstvím získala nejen šanci prosadit se na české hudební scéně, ale také dva šeky v celkové hodnotě sto tisíc korun věnované hlavním pořadatelem, kolínskou automobilkou TPCA Toyota Peugeot Citroën.

O dvojím vítězství skupiny NATŘIJE, která přijela z Chlumce nad Cidlinou, rozhodla jak čtyřčlenná odborná porota, tak i hlasy publika. Frontman skupiny Petr Erban strhnul svým energickým projevem nejen fanynky skandující v předních řadách, ale celá skupina svým vytříbeným stylem a čistou hrou si získala i další ohromené fanoušky. Nadšení kapely z nečekaného úspěchu vzrostlo v okamžiku převzetí cen. Dva šeky s finančním darem sto tisíc korun na natočení vlastní desky předal hudebníkům prezident společnosti TPCA, pana Kenta Koide. Z rukou starosty města Kolín pana Víta Rakušana si NATŘIJE odnesla dva ručně vykované houslové klíče od místního umělce.

„Moc si asi ještě neuvědomujeme, co se stalo. Moc děkujeme fanouškům, bez kterých to nejde. Určitě chceme natočit naše první album a videoklip, který by se divákům líbil,“ vyjádřil své přání Petr Erban z vítězné skupiny NATŘIJE.

„Letošní ročník TPCA Beat festivalu byl opět důkazem, že hudba hýbe všemi generacemi. Těší nás, že každý ročník TPCA Beat festivalu láká nové hudební tváře z různých koutů regionu a pravidelně nás přesvědčují o svém nadání a odhodlání posouvat hudební umění dál,“ sdělil nám Kenta Koide, prezident TPCA.

Ani starosta města Kolín pan Vít Rakušan neskrýval nadšení z této vydařené letní akce. „Je neuvěřitelné, že jsme zde měli odhadem 5 tisíc lidí, což ve srovnání s 3 tisíci v loňském roce znamená, že akce má smysl a tak doufám, že i sedmý ročník TPCA na Kmochově ostrově uspořádá,“ řekl Rakušan.

Festival byl financován a organizován kolínskou automobilkou Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA)  pod záštitou města Kolín. Více informací o uskutečněné akci včetně fotografií z letošního ročníku naleznete na internetových stránkách festivalu na adrese www.tpcabeatfestival.cz nebo na facebookovém profilu TPCA Beat Festival.